Zuzanin recept nás zaujal na prvý pohľad. Vyskúšať ho môžu tí, čo sa snažia žiť zdravšie a hľadajú inšpiráciu, no aj tí, čo zdravej strave veľmi neholdujú. Na zdravom varení je skvelé najmä to, že v kuchyni sa nezdržíte dlhšie ako 20 minút, používate čerstvé suroviny a skvelú sezónnu zeleninu.
Samozrejme, vždy sa medzi nami nájdu odporcovia, ktorí na vyprážaný rezeň nedajú dopustiť, no počas teplých dní sú ľahké jedlá lepšou voľbou. Prvým krokom by mohol byť tento fantastický tip na obed alebo večeru.
- 1 hrnček bulguru
- cuketa
- údené tofu (alebo akékoľvek iné)
- biela paprika
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- krájané paradajky v konzerve
- 1 cibuľa
- 2 PL olivového oleja
Postup:
- Bulgur si uvaríme klasicky podľa návodu. Ak ho nemáte, stačí, keď dáte 1 hrnček bulguru a 2 hrnčeky vody. Osolíme ho, prípadne dochutíme domácou vegetou alebo bylinkami.
- Na olivovom oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané tofu a pokrájanú zeleninu. Dochutíme soľou a korením, pridáme mletú červenú papriku a trošku podlejeme vodou.
- Necháme chvíľku podusiť pod pokrievkou. Následne pridáme krájané paradajky a necháme ešte zredukovať. Tu už nemusíme používať pokrievku, aby sa tekutina lepšie odparila. Keď je zmes trošku hustejšia, zelenina uvarená, odstavíme a podávame. Dobrú chuť.
Zuzana Zigmund