Ak sa tu nájde milovník tiramisu, teraz ho pravdepodobne veľmi potešíme. Máme pre vás ľahký, chutný a naozaj výborný recept na tiramisu rezy, ktoré z plechu miznú rýchlosťou blesku. Príprava je veľmi jednoduchá a zaberie vám len pár minút. Krém je ľahký a svieži. Na tomto koláči si pochutnajú aj tí, ktorí práve nemajú veľmi radi plnky či krémy. Hlavnou ingredienciou je rum, ktorý dodá koláču jedinečnú chuť.
Cesto:
2 vajíčka
150 g múky
150 g cukru
1 prášok do pečiva
1 dcl oleja
3 lyžice kakaa
1 dl mlieka
4 vaječné bielka
4 lyžice rumu
Krém:
4 žĺtky
4 lyžice cukru
2 mascarpone
Ako prvé si dajte do misky 4 vaječné žĺtka spolu so lyžicami cukru a vložte zmes do chladničky (na krém). Vaječné bielko vyšľahajte a tiež odložte do chladničky (na cesto). Potom si vymiešajte vajíčka s 15 g cukru, pridajte 15 g múky, 1dcl oleja a vyšľahajte. Následne pridajte mlieko a 3 lyžice kakaa. Nakoniec primiešajte zľahka vaječné bielky. Pečte približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Najlepšie bude ak si na plech dáte papier na pečenie. Jednoduchšie potom odstránite koláč z plechu. Kým je koláč v rúre pripravte si krém. Žĺtka s cukrom vymiešame s mascarpone. Upečené cesto si rozdeľte na polovicu a každú polovicu polejte rumom. Jednu časť natrite krémom a priložte druhú časť cesta. Na vrch opäť natrite krém. Vrch koláča môžete posypať kakaom. Ak nechcem použiť kakao môžete nastrúhať čokoládu. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, coolinarika.com