Taliansky chlebík s olivami

(1 / 5)

Stačí vymiešať cesto, naliať ho do formy a dať upiecť. Tento taliansky chlebík chutí aj vďaka bylinkám, olivám a syru fantasticky. Cítite vôňu dovolenky, mora a talianskych chutí? Toto je fantastický recept, ako sa prenesiete naspäť na letnú dovolenku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastro Lab (@gastro.labtr) on

Na taliansky chlebík budeme potrebovať:

  • 250 gramov polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 30 gramov parmezánu
  • 200 ml acidka alebo bieleho jogurtu či kyslej smotany
  • 50 gramov masla
  • 200 gramov feta syru
  • 100 gramov cherry paradajok
  • 50 gramov čiernych olív
  • bazalka
  • soľ a korenie
  • 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

  • Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ a korenie spolu s práškom do pečiva a nastrúhaným parmezánom. V samostatnej miske si zase rozmiešame vajíčka s acidkom alebo jogurtom a rozpusteným maslom.
  • Obe zmesi skombinujeme a dobre premiešame, aby nám vzniklo cesto. Pridáme ostatné suroviny ako nakrájané olivy, syr feta, bazalku a pokrájané paradajky a všetko to primiešame do cesta. Pridať môžete aj anglickú slaninu alebo šunku.
  • Cesto vyformujeme do bochníku a vyklopíme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Kontrolujeme špáradlom. Chlebík necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x