Talianska paradajková omáčka

(5 / 5)

Medzi najlepších znalcov omáčok jednoznačne patria Francúzi a Taliani. Keďže dnes je hlavnou témou paradajková omáčka, zavítame práve do Talianska. Bez tejto omáčky by sme zrejme tak veľmi nemilovali špagety ani lasagne. Čo je však skvelé je, že sa hodí aj na pizzu, alebo k mäsu, ako omáčka k prílohe. Nebojte sa v tomto prípade použiť konzervované paradajky, z čerstvých ju vyskúšajte urobiť v lete, keď je sezóna paradajok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by denikwonderwoman (@denikwonderwoman) on

Budeme potrebovať:

  • 800 gramov paradajok
  • 1/2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL medu
  • 3 PL olivového oleja
  • bazalka podľa chuti
  • petržlenová vňať podľa chuti
  • soľ a korenie

Postup:

  • Lúpané paradajky si nasekáme na menšie kúsky a v hrnci si dáme zohrievať olivový olej. Na tom speníme cibuľku a nadrobno nakrájanú mrkvu.
  • Pridáme soľ a korenie podľa chuti a dusíme. Varíme až kým nie sú cibuľa aj mrkva mäkké. Potom pridávame pretlačený cesnak a varíme zprudka asi 2 minúty.
  • Následne pridávame paradajky, bazalku a vňať. Dochutíme lyžicou medu a premiešame. Varíme ju ešte asi 15 minút, aby nám zhustla a chute sa prepojili. teraz je omáčka pripravená na cestoviny. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gulercicek69 on

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x