Talianska focaccia recept

Loading...
(0 / 5)

Máte radi taliansku kuchyňu? Nie je to len o dokonalých cestovinách a šalátoch. Typicky talianska je aj focaccia, čo je placka, ktorú môžete naplniť čímkoľvek. Väčšinou v nej nájdete základ a to šunka a syr, inde vám ju pripravia na spôsob 4 druhy syra, s prosciutom alebo šampiňónmi. Dostali ste na ňu chuť? tu je recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Forno Meli (@forno.meli) on

Na taliansku focacciu budeme potrebovať:

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného droždia alebo kypriaceho prášku
  • 50 gramov masla
  • 150 ml mlieka
  • 300 ml vody
  • 10 gramov soli
  • 100 gramov šunky
  • 100 gramov syra
  • olivový olej
  • oregano

Postup:

  • Múku si v miske zmiešame so sušeným droždím a pridáme soľ, maslo a trošku oregana. Prilejeme vlažnú vodu a vlažné mlieko. Vypracujeme hutnejšie cesto. Ak sa nám zdá príliš tvrdé, pridáme ešte trošku vody. Miesime rukami aj niekoľko minút, aby sa suroviny dobre spojili. Cesto necháme asi 30 minút nakysnúť. Ešte predtým ho však „pohladkáme“ navlhčenými rukami, buď od vody alebo oleja.
  • Z vyvaľkaného cesta si vytvoríme dve placky, s tým, že na jednu naukladáme syr a šunku a druhou vrstvy dobre prikryjeme. Postláčame okraje a v strede prepichneme vidličkou. Pečieme na panvici s olivovým olejom pod pokrievkou alebo v rúre, tak, aby sme plech zakryli alobalom. Na panvici smažíme 5-10 minút z oboch strán. Necháme trošku vychladnúť a podávame, dobrú chuť.
  • giallozafferano.it

Chutil ti tento recept?

komentárov

x