Na prvý pohľad by to mohlo vyzerať, že ide o obyčajné placky. Uisťujeme vás však, že tieto placky sú niečo oveľa lepšie. Sú veľmi neobvyklým spôsobom miešania niekoľkých mliečnych ingrediencií. A chutia úplne fantasticky! Tvarohovo jogurtové cesto je veľmi mäkké a krehké, naopak syrová plnka je úžasne lahodná a hutná tak konzistenciou, ako aj chuťou.
4 PL polohrubej múky
150 jogurt, alebo kyslej smotany
200g jemného tvarohu
2 vajcia
½ ČL soli
½ ČL sódy bikarbóny
150g tvrdého syra
2 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
štipku byliniek, alebo petržlenovej vňate
Zmiešajte tvaroh, vajcia, jogurt izbovej teploty, pridajte sódu bikarbónu, soľ a múku. Všetko dôkladne pomiešajte, aby vzniklo cesto jednotnej konzistencie.
Pripravte si plnku. Nastrúhajte syr, pridajte k nemu pretlačený cesnak, bylinky a kyslú smotanu. Dobre spolu premiešajte, aby sa aj cesnak a bylinky dostali medzi strúhaný syr.
Na panvicu s rozohriatym olejom dajte polievkovú lyžicu cesta, na ňu menšiu lyžicu syrovej plnky, ktorú trochu pritlačte do cesta. Po opečení obráťte a opekajte aj z druhej strany do zlatista. Výsledok chutí fantasticky. Podávajte s čerstvou zeleninou a smotanovým dipom, alebo omáčkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskveci.sk (Monika), sovkusom.ru