Šunková roláda

Loading...
(5 / 5)

Ak aj vy akurát rozmýšľate nad tým, čo prichystáte svojim šibačom, už viac nebudete musieť mať obavy. Táto šunková roláda je ideálna na výnimočné príležitosti ako súčasť švédskeho stola. Jej príprava je nenáročná a najlepšie je ju pripraviť deň pred hostinou.

Budeme potrebovať:

25 dkg šunky nakrájanej na plátky

1 kg mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, hrášok, mrkva, zemiaky na kocky)

3 ks zaváraných uhoriek

10 vajíčok

450 g majonézy

450 g kyslej smotany

1 PL horčice

Čierne korenie podľa chuti

1 ČL práškového cukru

1/2 bujónu

1,5 dl vody

25 g želatíny

Postup:

Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme po vychladnutí ich očistíme

Uvaríme mrazenú zeleninu a po vychladnutí k nej pridáme na kocky nakrájané uhorky.

Bujón a želatínu povaríme vo vode a necháme vychladnúť.

Zmiešame majonézu, smotanu, horčicu, čierne korenie a práškový cukor a prilejeme želatínu.

Dve formy na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a následne povrch obložíme šunkou. Približne do polovice zalejeme šalátom a vložíme do každej formy po 5 vajíčok. Do foriem vylejeme zvyšok šalátu a prikryjeme šunkou. Necháme stuhnúť na noc v chladničke.

sonkas-alagut
nosalty.hu

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x