Ak aj vy akurát rozmýšľate nad tým, čo prichystáte svojim šibačom, už viac nebudete musieť mať obavy. Táto šunková roláda je ideálna na výnimočné príležitosti ako súčasť švédskeho stola. Jej príprava je nenáročná a najlepšie je ju pripraviť deň pred hostinou.
25 dkg šunky nakrájanej na plátky
1 kg mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, hrášok, mrkva, zemiaky na kocky)
3 ks zaváraných uhoriek
10 vajíčok
450 g majonézy
450 g kyslej smotany
1 PL horčice
Čierne korenie podľa chuti
1 ČL práškového cukru
1/2 bujónu
1,5 dl vody
25 g želatíny
Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme po vychladnutí ich očistíme
Uvaríme mrazenú zeleninu a po vychladnutí k nej pridáme na kocky nakrájané uhorky.
Bujón a želatínu povaríme vo vode a necháme vychladnúť.
Zmiešame majonézu, smotanu, horčicu, čierne korenie a práškový cukor a prilejeme želatínu.
Dve formy na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a následne povrch obložíme šunkou. Približne do polovice zalejeme šalátom a vložíme do každej formy po 5 vajíčok. Do foriem vylejeme zvyšok šalátu a prikryjeme šunkou. Necháme stuhnúť na noc v chladničke.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu