Šúľance z rožkového cesta

Loading...
(5 / 5)

Zabudnite na škrabanie uvarených zemiakov v šupke a zdĺhavé procesy. Šúľance s makom alebo so strúhankou si môžete pripraviť raz dva aj z cesta, do ktorého idú staršie rožky. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Recepty Slávky coolinárky (@receptyslavky) on

Na Šúľance z rožkového cesta budeme potrebovať:

  • 5 starších rožkov
  • cca 350-400 gramov polohrubej múky
  • mlieko podľa potreby
  • roztopené maslo
  • mletý mak/strúhanka
  • cukor

Postup:

  • Rožky pokrájame na kocky a zalejeme mliekom, tak aby všetky boli namočené, ale nie aby plávali. Necháme postáť pár minút. Potom rožky rukami postláčame tak, aby sa pekne rozpadli.
  • Postupne pridávame podľa potreby polohrubú muku a vypracujeme cesto. A potom uz klasika tvarujeme šúľky. Tie pokrájame na šúľance. Dáme variť do vriacej a jemne osolenej vody. Keď nám vyplávajú na povrch, všetky povyberáme.
  • Polejeme ich maslom a dochutíme strúhankou alebo makom, samozrejme aj práškovým cukrom. Strúhanku si treba najskôr trochu opražiť s cukrom na panvici. Podávame teplé, dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x