Domáca štrúdľa je tá najlepšia vec pod slnkom, no problém je pripraviť ju. Nie vždy máme chuť vaľkať lístkové cesto a už málokedy máme chuť robiť originálne ťahané cesto. Moderná gastronómia si však dopraje všetkého – aj množstva lenivých zjednodušení. Presvedčte sa o tom, v tomto recepte.
1 pita chlieb
2 vajcia
300g tvarohu (najlepšie jemný hrudkovitý)
150g čučoriedok (alebo čerstvých čerešní)
cukor podľa chuti
V miske si rozmiešajte tvaroh, pridajte cukor podľa chuti, celé vajce a jeden vaječný bielok. Všetko dôkladne premiešajte. Žĺtok z jedného vajíčka si odložte, na záver ním potriete zrolovaný koláč.
Pita chlieb si rozložte a tvarohovú zmes naň rovnomerne rozotrite. Pridajte ovocie, ktoré máte najradšej (osvedčili sa najmä čučoriedky a čerešne).
Cesto potom pekne zrolujte. Plech si vyložte papierom na pečenie a položte naň štrúdľu.
Vrch potrite zvyšným žĺtkom a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 25-30 minút.
Koláčik podávajte posypaný práškovým cukrom a jemne vychladený. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru