Tiež sa vám už stalo, že ste robili kuracie mäso a výsledok nestál zato? Veľakrát sa stane, že kuracie mäso zostane po uvarení suché a vôbec nie je lahodné. My máme pre vás trik, ktorý vám pomôže urobiť to najšťavnatejšie kuracie mäso. Trik spočíva v použití alobalu, v ktorom bude kuracie mäso počas prípravy zabalené. Kuracie prsia budú krásne voňať a budú neodolateľne lahodné.
Budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice rastlinného oleja
- soľ na dochutenie
- čierne korenie na dochutenie
- červenú mletú papriku
- 5 g nastrúhanej pomarančovej kôry
Postup:
- Na začiatok si kuracie mäso opláchnite, vysušte a pridajte svoje obľúbené koreniny. Uložte mäso na alobal a polejte ho olejom. Nakrájaný cesnak poukladajte na kuracie prsia. Následne ich môžete zabaliť do alobalu a nechať v chladničke hodinu odpočívať.
- Po hodine môžete vložiť prsia v alobale do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečte približne 30-35 minút. Po 35 minútach mäsko môžete rozbaliť. Ak však máte radi viac prepečené na pár minút ho môžete ešte vložiť do rúry. Teraz môžete už mäso podávať. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, zemiaky či jednoduchý ľahký zeleninový šalát.
titulná foto: instagram, Gabriela