Špice

Loading...
(3 / 5)

Špice patria medzi dezerty, ktoré sa mnohým z nás spájali hlavne s návštevou cukrárne. Teraz si ich však nemusíte kupovať, urobiť si ich môžete aj doma a vôbec to nie je také ťažké, ako by sa vám zdalo.

Na špice budeme potrebovať

Na cesto

  • 40 gramov kryštálového cukru
  • 80 gramov hladkej múky
  • 10 gramov zlatého klasu
  • 4 žĺtka
  • 4 bielka

Na plnku

  • 130 gramov kryštálového cukru
  • 100 gramov zlatého klasu
  • 700 mililitrov mlieka
  • 1 vanilínový cukor
  • 600 gramov masla
  • 40 gramov kakaa
  • 60 mililitrov rumu

Na likér

Špice si pripravíme nasledovne

  • Bielka si vyšľaháme s polovicou cukru, žĺtka s druhou polovicou. Do žĺtok pridávame postupne múku so zlatým klasom a pomaly aj sneh z bielkov.
  • Cesto si vylejeme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  • Keď cesto vychladne, vykrajujeme kolieska, ktoré natrieme roztopenou čokoládou na varenie. Pozor, len na stred, aby likér nevytekal.
  • Necháme stuhnúť a pripravíme si plnku.
  • Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Potom pridáme preosiate kakao a rum.
  • Nakoniec pridáme maslo a poriadne rozmixujeme.
  • Naplníme si vrecúško a robíme si špice.
  • Následne si pripravíme likér zo salka, vaječného likéru, rumu a sušeného mlieka.
  • Špice necháme stihnúť aspoň na dve hodiny a plníme likérom. Následne dáme špice zase do chladničky.
  • Potom zavrieme vrch špičkou a opäť dáme do chladničky.
  • Pozor, aby ste likér nedali až po vrch, inak bude pretekať.
  • Nakoniec ich namočíme do čokolády.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x