Hľadáte tip na rýchlu večeru a skvelú fitness nátierku? Máme pre vás skvelý tip na špenátovú. Síce to neznie lákavo, najmä pre tých, ktorí špenát nemusia, no určite to nebude ako pred 20 rokmi v školskej jedálni. Mrazený špenát vymeníme za čerstvý baby a pridáme aj fantastické suroviny. V kombinácii s celozrnným chlebíkom je to mňamka.
150g baby špenátu
500g bryndze
Olivový olej
Čierne korenie,cesnak, horčicu, chili (kto má rád)
Na Špenátovú nátierku budeme potrebovať:
- 150 gramov baby špenátu
- 250 gramov bryndze alebo lučiny
- olivový olej
- pretlačený cesnak
- čili
- soľ a korenie
- plechovka cíceru
Postup:
- V mixéri rozmixujeme baby špenát s olivovým olejom na riedku kašu. Oleja nedávame veľa, maximálne 1 PL. Následne na kašu rozmixujeme aj cícer, ktorý sme si prepláchli. V miske zmiešame s bryndzou alebo lučinou a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Pridáme trošku čili a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Lucia M.