Šošovicové kari

(5 / 5)

Ak sa stravujete zdravo a vyhýbate sa mäsu, určite viete, že do tela stále musíte dostať dostatočné množstvo bielkovín. Najbohatšie na bielkoviny sú práve strukoviny, tofu a napríklad aj tempeh. Pre všetkých tých, ktorí hľadajú super bielkovinovú bombu tu dnes máme recept na šošovicové kari. Ja ho pripravujem takto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lissi | A Spoonful Of Health (@aspoonfulofhealthde) on

Budeme potrebovať:

  • 1 hrnček červenej šošovice (pretože sa urobí rýchlo)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masla
  • sekané paradajky v konzerve
  • kari korenie
  • soľ a čierne mleté korenie
  • čili
  • kokosovú smotanu
  • čerstvú bazalku alebo koriander

Postup:

  • Cesnak si ošúpeme a pretlačíme. Pripravíme si šošovicu, ktorú premyjeme pod studenou vodou. Do hrnca si dáme roztopiť maslo, opražíme na ňom cesnak a pridáme kari, sekané paradajky z konzervy.
  • Premiešame, pridáme čili, soľ a mleté čierne korenie. Taktiež v tomto kroku pridávam aj čerstvú bazalku. Následne, keď omáčka bubloce, pridám šošovicu a celé to zalejem vodou tak, aby vznikla redšia hmota.
  • Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút. Občas premiešame. Na záver pridáme kokosovú smotanu, necháme ešte povariť 5 minút a máme hotovo. Podávame s ryžou, zeleninou alebo aj pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x