Ak sa stravujete zdravo a vyhýbate sa mäsu, určite viete, že do tela stále musíte dostať dostatočné množstvo bielkovín. Najbohatšie na bielkoviny sú práve strukoviny, tofu a napríklad aj tempeh. Pre všetkých tých, ktorí hľadajú super bielkovinovú bombu tu dnes máme recept na šošovicové kari. Ja ho pripravujem takto.
Budeme potrebovať:
- 1 hrnček červenej šošovice (pretože sa urobí rýchlo)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- sekané paradajky v konzerve
- kari korenie
- soľ a čierne mleté korenie
- čili
- kokosovú smotanu
- čerstvú bazalku alebo koriander
Postup:
- Cesnak si ošúpeme a pretlačíme. Pripravíme si šošovicu, ktorú premyjeme pod studenou vodou. Do hrnca si dáme roztopiť maslo, opražíme na ňom cesnak a pridáme kari, sekané paradajky z konzervy.
- Premiešame, pridáme čili, soľ a mleté čierne korenie. Taktiež v tomto kroku pridávam aj čerstvú bazalku. Následne, keď omáčka bubloce, pridám šošovicu a celé to zalejem vodou tak, aby vznikla redšia hmota.
- Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút. Občas premiešame. Na záver pridáme kokosovú smotanu, necháme ešte povariť 5 minút a máme hotovo. Podávame s ryžou, zeleninou alebo aj pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.