Šošovicová polievka

Loading...
(3 / 5)

Pri držaní diéty je najhorší spôsob nedostatok jedla. Spolu s ním ubúdajú aj soli, minerály a živiny. Následný jojo efekt má za následok len ďalšiu frustráciu. Táto chutná, zdravá, nekalorická, no pritom výživná polievočka vám zaručí, že aj pri diéte sa môžete cítiť sýto a bez výčitiek svedomia.

Pravidelná konzumácia polievok je perfektnou detoxikáciou tela, pretože okrem solí, minerálnych látok a živín aj vo veľkom posilňuje imunitu a zlepšuje vstrebávanie živín v tele. Ak ste to nevedeli, šošovica sa  nerobí len so zeleninou, alebo len s mliekom. Dá sa robiť aj s jedným a aj s druhým a táto kombinácia je fantastická až na zbláznenie.

Budeme potrebovať:

450 g šošovice

60 g zeleru

3 šalotky

4 strúčiky cesnaku

500 ml vývaru zo zemiakov

1 kg zemiakov

3 litre vody

250 ml sójového mlieka (kto chce, môže použiť aj klasické kravské)

200 g paradajok

štipka koriandra

soľ a korenie podľa chuti

5 PL olivového oleja

Postup:

Ako prvé si dajte variť zemiaky na kocky. Keď sú zemiaky polomäkké, vodu z nich si zlejte do iného hrnca, pretože ju neskôr použijete na polievku. Zeler si nakrájajte na menšie kocky, šalotku na drobno a cesnak môžete pretlačiť. Všetko spolu vhoďte do rozpáleného oleja a nechajte trochu osmažiť. Pridajte vývar zo zemiakov a vysypte premytú šošovicu. Všetko spolu varte približne 15 minút. Ak ste zemiaky uvarili do mäkka, pridajte ich do polievky až pred koncom varenia, ak sú polomäkké, potom ich pridajte spolu so šošovicou. Medzitým si nachystajte paradajky, ktoré nakrájajte na plátky, pridajte ich do polievky asi po 10 minútach varenia. V inom hrnci si ohrejte sójové mlieko tak, aby bolo teplé, nie horúce. Keď je všetko mäkké, pridajte do polievky mlieko, soľ, korenie a trochu koriandra. Chutí fantasticky.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x