Smotanová pena

Loading...
(3 / 5)

Určite poznáte chutný bavorský krém. Tak trochu trasľavá konzistencia, krémová maslová chuť a pripraviť sa dá v kombinácii s čokoládou, ovocím alebo šľahačkou. Použiť ho môžete do rôznych zákuskov a tort a taktiež aj na koláče. Problém je však v tom, že je pomerne sladký a nevhodný, ak sa snažíte stravovať zdravo. Dnes vám prinášame recept na jeho diétnejšiu verziu, ktorá je skôr penou ako krémom, no chutí skvele.

Budeme potrebovať:

1,5 litra mlieka

cukor podľa chuti

3 žĺtky

300 ml kyslej smotany

4 PL vody

trošku vanilky

1 PL želatíny

Postup:

Žĺtky si zmiešame s cukrom a v hrnci ich dáme na slabý oheň. Po častiach nalejeme do hrnca aj mlieko a miešame na slabom ohni asi 10 minút. Neprestávame miešať. Pozor musíme dávať, aby sa nám krém nevaril a aby nevrel. Po 10 minútach odstavíme. Smotanu si zmiešame s vanilkou a želatínu si pripravíme podľa návodu. Následne ju primiešame k mlieku a vajíčkam, miešame a necháme vychladnúť. K chladnej zmesi pridáme smotanu s vanilkou a naplníme ju do pohárov. Necháme ešte schladiť a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M., sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x