Slávnostný šalát

Loading...
(0 / 5)

Šaláty od výmyslu sveta bývajú veľmi často aj na našom slávnostnom stole. Ich príprava je zvyčajne jednoduchá a ponúkne sa každý. K dnešnému receptu už stačí narezať chlebík alebo bagetky a môžete podávať.

Budeme potrebovať:

300 gramov bravčového karé

2 jablká

100 gramov syra

2 zemiaky

3 lyžice majoézy

3 lyžice kyslej smotany

1 stredná mrkva

koreniny na mäso (soľ, čierne korenie, mletá paprika)

soľ a korenie na dochutenie

mladá cibuľka 2 zväzky

Postup:

Mäso si najskôr trochu naklepeme a okoreníme a osolíme, prípadne dáme do nejakej marinády. Najlepšie je, ak ho naložíte na noc. Mäsko si teda nakrájame, udusíme a dáme ho bokom. Vo veľkej miske si zmiešame uvarené nakrájané zemiaky, takisto uvarenú a nakrájanú mrkvu. Môžeme ich variť v jednom hrnci. Mäso aj zelenina by mali mať rovnaký tvar, to znamená buď malé kocky alebo tenké rezance.

V miske si zmiešame mäso, mrkvu, zemiaky spolu s kyslou smotanou a majonézou. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Za záver šalát posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a ozdobíme mladou cibuľkou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej foto: instagram, L.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x