Šaláty od výmyslu sveta bývajú veľmi často aj na našom slávnostnom stole. Ich príprava je zvyčajne jednoduchá a ponúkne sa každý. K dnešnému receptu už stačí narezať chlebík alebo bagetky a môžete podávať.
300 gramov bravčového karé
2 jablká
100 gramov syra
2 zemiaky
3 lyžice majoézy
3 lyžice kyslej smotany
1 stredná mrkva
koreniny na mäso (soľ, čierne korenie, mletá paprika)
soľ a korenie na dochutenie
mladá cibuľka 2 zväzky
Mäso si najskôr trochu naklepeme a okoreníme a osolíme, prípadne dáme do nejakej marinády. Najlepšie je, ak ho naložíte na noc. Mäsko si teda nakrájame, udusíme a dáme ho bokom. Vo veľkej miske si zmiešame uvarené nakrájané zemiaky, takisto uvarenú a nakrájanú mrkvu. Môžeme ich variť v jednom hrnci. Mäso aj zelenina by mali mať rovnaký tvar, to znamená buď malé kocky alebo tenké rezance.
V miske si zmiešame mäso, mrkvu, zemiaky spolu s kyslou smotanou a majonézou. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Za záver šalát posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a ozdobíme mladou cibuľkou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej foto: instagram, L.