Slávna maslová Napoleonova torta

(4 / 5)

Zákusky, koláče, torty a iné dobroty. Kto by ich nemal rád? Je dokonca dokázané, že nám pomáhajú cítiť sa lepšie a šťastnejšie. Pripravili sme si pre vás tip na sladkú Napoleonovu tortu vďaka, ktorej budete šťastní až až. Jej základom je jemná a sladká tvarohová plnka a neodolateľné jahody.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Davidov (@thecookingfoodie) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 500 g múky
  • 170 g cukru
  • 100 g masla
  • 400 g tvarohu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 10 g prášku do pečiva

Plnka:

  • 1,5 l mlieka
  • 250 g cukru
  • 6 vajíčok
  • 200 g masla
  • 10 g vanilkového cukru
  • 4 lyžice múky

Postup:

  • Začnite prípravou tvarohového cesta. V hlbokej miske zmiešajte tvaroh, cukor, vanilku a vajíčka. Pridajte zmäknuté maslo a opäť dôkladne tvarohovú zmes premiešajte.
  • Do tvarohovej zmesi postupne pridávajte múku, ktorá musí byť zmiešaná s práškom do pečiva. Musí vám vzniknúť mäkké cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Hotové cesto si rozdeľte na 7 častí a nechajte ho v chladničke asi hodinu.
  • Odstáte cestá si teraz po jednom vyvaľkajte a vyrežte do tvaru kruhu pomocou formy na pečenie. Okraje, ktoré vám zostali si odložte bokom. Hotové cestá pečte 5-7 minút pri teplote 180 stupňov. Okraje, ktoré vám zostali sa rovnako musia piecť pretože sa použijú na ozdobu hotového koláča.
  • Keď sú cestá upečené môžete začať s prípravou plnky. V hlbokom hrnci si zohrejte 1,2 l mlieka. V samostatnej miske zmiešajte zvyšných 300 ml mlieka s vajíčkami, vanilkou, cukrom a múkou. Poriadne to mixérom premiešajte a nakoniec pridajte maslo a dobre premiešajte. Hotovým krémom následne naplňte jednotlivé upečené vrstvy koláča.
  • Keď je koláč hotový stačí už len upečené okraje rozdrviť a posypať nimi koláč. Ak chcete aby bol koláč viac osviežujúci, môžete medzi jednotlivé vrstvy poukladať čerstvé jahody. Dobrú, sladkú chuť.

takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x