Príde vám návšteva a už nechcete robiť stále tie isté slimáky z lístkového cesta? Skúste spraviť niečo nové, na čom si pochutná skutočne každý. Napríklad tieto skvelé slané chuťovky. Recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na slané plnené rožky budeme potrebovať
- 2 poháre mlieka
- 1 sušené droždie
- 2 ČL trstinového cukru
- 1 ČL masla
- 1 ČL soli
- 125 mililitrov oleja
- 5 pohárov hladkej múky
- 150 gramov roztopeného masla na potretie
Na plnku
- syr
- šunka
- kukurica
- pretlak alebo kečup
- pizza korenie
Slané plnené rožky si pripravíme nasledovne
- Najprv si pripravíme kvasnice. Zmiešame si mlieko, cukor a droždie a necháme postáť aspoň pár minút.
- Následne zamiesime cesto, ktoré necháme postáť aspoň polhodinu.
- Potom si vytvarujeme štyri bochníky, ktoré si vyvaľkáme na tenko.
- Najprv si ho potrieme roztopeným maslom, poskladáme cez seba, znovu potrieme maslom a zrolujeme. Necháme jednotlivé bochníky postáť tak, že ich zakryjeme utierkou.
- Následne zase rozvaľkáme a naplníme pretlakom, syrom, šunkou, ale môžeme aj na sladko, jednoducho tým, čo doma máme a na čo máme chuť.
- Cesto zrolujeme, dáme na plech a potrieme maslom. Necháme ešte kysnúť, a potom šupneme do rúry na 20 minút na 200 stupňov.