Slané plnené rožky

Loading...
(0 / 5)

Príde vám návšteva a už nechcete robiť stále tie isté slimáky z lístkového cesta? Skúste spraviť niečo nové, na čom si pochutná skutočne každý. Napríklad tieto skvelé slané chuťovky. Recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na slané plnené rožky budeme potrebovať

  • 2 poháre mlieka
  • 1 sušené droždie
  • 2 ČL trstinového cukru
  • 1 ČL masla
  • 1 ČL soli
  • 125 mililitrov oleja
  • 5 pohárov hladkej múky
  • 150 gramov roztopeného masla na potretie

Na plnku

  • syr
  • šunka
  • kukurica
  • pretlak alebo kečup
  • pizza korenie

Slané plnené rožky si pripravíme nasledovne

  • Najprv si pripravíme kvasnice. Zmiešame si mlieko, cukor a droždie a necháme postáť aspoň pár minút.
  • Následne zamiesime cesto, ktoré necháme postáť aspoň polhodinu.
  • Potom si vytvarujeme štyri bochníky, ktoré si vyvaľkáme na tenko.
  • Najprv si ho potrieme roztopeným maslom, poskladáme cez seba, znovu potrieme maslom a zrolujeme. Necháme jednotlivé bochníky postáť tak, že ich zakryjeme utierkou.
  • Následne zase rozvaľkáme a naplníme pretlakom, syrom, šunkou, ale môžeme aj na sladko, jednoducho tým, čo doma máme a na čo máme chuť.
  • Cesto zrolujeme, dáme na plech a potrieme maslom. Necháme ešte kysnúť, a potom šupneme do rúry na 20 minút na 200 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x