Takýto dezert budete chcieť každý deň! Nie je to puding, nie je to pečené. Čo je to? Predsa neodolateľná pena, ktorá sa pripravuje ľahšie ako akýkoľvek iný dezert. Ak nemáte veľa času, prípadne nie ste v kuchyni majstrom, no milujete penovo-krémové dobroty, tento receptík je pre vás ako stvorený.
500 ml smotany na šľahanie
700 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
2 vanilkové cukry
5 PL cukru
bebe keksy
mlieko na namočenie keksov
nastrúhaná čokoláda na posypanie
V miske si vyšľaháme smotanu, pudingy a mlieko a pridáme vanilkový aj klasický cukor. Šľaháme minimálne 5 minút tak, aby nám vznikla hustá pena. Keksy si namočíme v mlieku a naukladáme do misy alebo na plech. Na ne navrstvíme krém a pekne uhladíme. Na krém nastrúhame čokoládu a dezert dáme vychladiť na pár hodín do chladničky, prípadne ak ste v stave núdze a v obývačke čakajú hostia, dajte tento koláč na pol hodinku do mrazničky. Dobrú chuť.
Lucia, youtube.com