Sladké pečivo plnené džemom

Loading...
(4 / 5)

Receptov na sladké pečivo sú milióny. Ak však hľadáte taký, ktorý vám nezaberie veľa času a bude chutiť celej vašej rodine, tak je to rozhodne tento! Určite zachutí aj vašim deťom, pretože je úžasne sladký. Na prípravu nie je príliš náročný a preto je ideálnou voľbou a víkendové pečenie.

Foto: unsplash

Potrebujeme:

polohrubá múka 1-1,5 kg

droždie 75 g

maslo 100 g

cukor 150 g

ríbezľový džem 150g

mlieko 0,5 l

vajíčko 5ks

4 PL slnečnicového oleja

1 ČL soli

Postup:

Z pol litra mlieka oddeľte jeden hrnček. Teplota mlieka by mala byť o niečo vyššia ako v miestnosti. Do mlieka podrvte kvasnice a pridajte zopár lyžíc múky. Misu zakryte utierkou a nechajte ju postáť približne 2 hodiny. Ďalej zmiešame mlieko so soľou, slnečnicový olej a vajcia. Zmes jemne premiešajte a potom postupne primiešavajte preosiatu múku. Roztopte maslo, ale pozor aby nebolo príliš horúce. V tomto momente začnite cesto miesiť rukami. Pokiaľ treba, namažte si ruky rastlinným olejom. Vymiesené cesto dajte do hlbokej misy, zakryte uterákom a nechajte ho dôjsť. Posypte si stôl múkou a rozdeľte si cesto na 10-12 kusov. Následne musíte jednotlivé kusy naplniť džemom. Naplnené buchty položte na plech pokrytý papierom na pečenie, nechajte ich pár minút stúpať pri izbovej teplote a následne ich vložte do rúry. Pečieme 12-20 minút na 180 stupňoch. Hotové buchty môžu byť posypané cukrom alebo natreté medom.

Gabi

Chutil ti tento recept?

komentárov

x