Sladká melónová zmrzlina

Loading...
(0 / 5)

Povedzme si na rovinu, kupovaná zmrzlina nikdy nie je to, čo domáca. Obzvlášť teraz v lete viac dbáme na to, čo skonzumujeme. A hlavne, ak sa to týka mliečnych výrobkov. Domáca zmrzlina z dyne je tým najlepším možným variantom na osvieženie a zároveň lahodnú maškrtu po obede. Vyskúšajte a neoľutujete.

Budete potrebovať:

250 g oranžovej alebo žltej dyne

220 ml šľahačkovej smotany

30-50 ml kondenzovaného mlieka

Postup prípravy:

Smotanu si vyšľahajte do tuha, prilejte kondenzované mlieko a ešte raz dobre prešľahajte, aby sa chute spojili.

Melón očistite od kôrky a odstráňte jadierka, dužinu nakrájajte na menšie kúsky a pomixujte v mixéri. Melónové pyré pridajte do smotany so salkom a ešte raz spolu dobre prešľahajte.

Potom dajte do uzatvárateľnej misky a vložte do mrazničky. Zmrzlinu každé 3-4 hodiny lyžicou premiešajte, aby nevznikli ľadové kryštáliky a konzistencia bola jednotná. Keď zmrzlina celkom zamrzne, môžete ju podávať. Prajem dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x