Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že sa pozeráte na klasickú salámu. Opak je pravdou, pretože táto dobrota nemôže byť od salámy ďalej! Ide o fantastickú sušenú lahôdku, ktorú môžete podávať návšteve ako sladkú jednohubku, či si na nej pochutnávať sami, kedykoľvek vám príde na sladkosti chuť.
250g sušených sliviek
250g sušených marhúľ
100g sezamu
50g slnečnicových semiačok
150g kešu orieškov
1 PL pomarančovej kôry
štipka škorice
štipka kardamónu
Sušené slivky aj marhule namočte na štvrťhodinku do misky s horúcou vodou, potom ich jednu po druhej prebehnite mlynčekom na mäso.
Zalejte ich primeraným množstvom horúcej vody a chvíľočku povarte, aby sa mierne rozvarili. Mala by vám vzniknúť kašovitá konzistencia. Presuňte ju do misky a pridajte k nej kešu oriešky, škoricu, kardamón, slnečnicové semiačka a pomarančovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
Z tvrdej masy vyformujte niečo ako valčeky, alebo menšie salámy. Na papier na pečenie si vysypte sezam a sladké valčeky v ňom obaľte.
Potom všetko zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky. Z takto pripravenej maškrty si môžete kedykoľvek odrezať. V chladničke vydrží celé veky a stále rovnako chutná. Prajeme príjemné maškrtenie!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru