Krásne slnečné počasie, ľahký vánok a voľný deň, to všetko nás vyháňa na prvé grilovačky. Ak nie ste milovníkom mäsa, alebo chcete vyskúšať niečo nové a máte radi šampiňóny, do tohto receptu sa okamžite zamilujete. Špíz zo šampiňónov zvládnete upiecť aj v rúre.
600 gramov šampiňónov (najlepšie čerstvých a dostatočne veľkých)
4 PL sójovej omáčky
1 ČL mletej papriky
soľ a korenie na chuť
2 PL citrónovej šťavy
zelená bylinka, napr. vňatka alebo kôpor či bazalka
olej
Šampiňóny si očistíme, dobre umyjeme a osušíme. Do alobalu nalejeme olej, pridáme sójovú omáčku, papriku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a zelenú bylinku. Huby zabalíme do alobalu s tou zmesou. Môžeme to vyskúšať aj s plastovým sáčkom, je to len na vás. Huby necháme marinovať asi 30 minút až hodinu. Následne ich napichneme na kovové ihlice a dáme piecť na gril. Ak ich budete piecť v rúre, teplota by mala byť 200 stupňov. Čas pečenia 15 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.