Rýchly taliansky jablčník

(5 / 5)

Tento jablkový koláč sa vizuálne podobá klasickým tartom, ktoré poznáme najmä z Francúzska. Je však o niečo jednoduchší a rýchlejší a chutí rovnako fantasticky. Ideálny koláč na jesennú sezónu, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu polhodiny.

Budete potrebovať:

180g polohrubej múky

4 jablká

2 žĺtky

140g kryštálového cukru

50g masla

125ml mlieka

½ balíčka prášku do pečiva

štipka soli

Postup prípravy:

Ako prvé si odložte bokom z celkového množstva cukru 3 polievkové lyžice. Zvyšok cukru vymiešajte so žĺtkami, až kým sa cukor nerozpustí. Maslo nechajte v mikrovlnke roztopiť a polovicu z neho vlejte k žĺtkom, keď je už mierne ochladené. Potom pridajte do zmesi mlieko a ešte raz dobre premiešajte. Na to pomaly a za stáleho miešania pridávajte múku a prášok do pečiva, vymixujte homogénnu zmes a vylejte ju do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.

Jablká ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Naukladajte ich na cesto, posypte zvyšným cukrom a polejte ich zvyšnou polovicu roztopeného masla. Ak máte radi škoricu, môžete použiť aj tú, prípadne jablká posypať škoricovým cukrom.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35 minút. Koláčik najlepšie chutí ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x