Tento jablkový koláč sa vizuálne podobá klasickým tartom, ktoré poznáme najmä z Francúzska. Je však o niečo jednoduchší a rýchlejší a chutí rovnako fantasticky. Ideálny koláč na jesennú sezónu, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu polhodiny.
180g polohrubej múky
4 jablká
2 žĺtky
140g kryštálového cukru
50g masla
125ml mlieka
½ balíčka prášku do pečiva
štipka soli
Ako prvé si odložte bokom z celkového množstva cukru 3 polievkové lyžice. Zvyšok cukru vymiešajte so žĺtkami, až kým sa cukor nerozpustí. Maslo nechajte v mikrovlnke roztopiť a polovicu z neho vlejte k žĺtkom, keď je už mierne ochladené. Potom pridajte do zmesi mlieko a ešte raz dobre premiešajte. Na to pomaly a za stáleho miešania pridávajte múku a prášok do pečiva, vymixujte homogénnu zmes a vylejte ju do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
Jablká ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Naukladajte ich na cesto, posypte zvyšným cukrom a polejte ich zvyšnou polovicu roztopeného masla. Ak máte radi škoricu, môžete použiť aj tú, prípadne jablká posypať škoricovým cukrom.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35 minút. Koláčik najlepšie chutí ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru