Rýchly jablkový koláč s pudingom

Loading...
(3.9 / 5)

Ak doma pripravujete domáci krémeš z lístkového cesta, viete aké jednoduché je upiecť koláče s pudingom. Sú chutné, lahodne krémové a pritom veľmi jednoduché. Takýto koláč sa dá osviežiť napríklad pridaním jabĺčok a prípravou klasického cesta. A bude chutiť snáď ešte lepšie, než klasické krémeše!

Na jablkový koláč budete potrebovať:

Na cesto

3 šálky hrubej múky

2 ČL prášku do pečiva

¾ šálky práškového cukru

1 balíček vanilkového cukru

250 gramov studeného masla

3 žĺtky

1-2 PL kyslej smotany

Na pudingovú plnku

4 šálky mlieka

3 balíčky vanilkového pudingu

2/3 šálky kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

7 umytých menších jabĺk

práškový cukor na posýpku

Postup prípravy:

Múku zmiešajte s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom. Do zmesi nastrúhajte na hrubom strúhadle maslo, pridajte žĺtky a kyslú smotanu. Vymieste cesto, ak je lepkavé, pridajte múku, ak naopak suché, pridajte smotanu. Cesto rozdeľte na dve polovice a jednu dajte do fólie a do chladničky.

Rúru predhrejte na 200 stupňov, plech cca 25x35cm vyložte papierom na pečenie alebo vymastite maslom a vysypte múkou. Prvú polovicu cesta dajte v tenkej vrstve na pekáč a pečte asi 12-13 minút.

Medzitým si pripravte pudingový krém. Pudingové prášky rozmiešajte v pohári mlieka, zvyšok mlieka zahrejte aj s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte rozmiešaný prášok a uvarte hustý puding. Jablká si očistite a nakrájajte na plátky, potom ich naukladajte na upečené cesto. Zalejte ich horúcim pudingom.

Cesto z chladničky si cez fóliu rozvaľkajte približne na veľkosť pekáča a opatrne ho rozložte na puding. Dajte koláč piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte asi 50-55 minút. Po vybratí koláč nechajte celkom vychladnúť a podávajte posypaný práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x