Rýchly broskyňový koláč

Loading...
(0 / 5)

Rýchle koláčiky sú najvďačnejšie a preto spravidla aj najlepšie chutia. Nemáme s nimi veľa námahy a zároveň sa tešíme, ako krásne nám vyšli. Presne taký recept máme pre vás aj dnes. Broskyňový koláč môžete pripraviť tak z čerstvých ako aj zo zaváraných broskýň a chutiť bude stále rovnako. Fantasticky.

Budete potrebovať:

4 vajíčka

1 ½ šálky polohrubej múky

1 balíček prášku do pečiva

Práškový cukor podľa chuti (my dávame polovicu z dávky múky)

300g broskýň

1 balíček vanilkového cukru

mlieko podľa potreby

Postup prípravy:

Broskyne si nakrájajte na mesiačiky. Celé vajíčka rozšľahajte s cukrom a pridajte aj vanilkový cukor. Potom pridajte po menších dávkach múku a prášok do pečiva. Ak je cesto husté, pridajte trochu mlieka. Všetko spolu pekne vymiešajte. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

Menší pekáč alebo tortovú formu si vymastite maslom a vysypte múkou  vylejte do nej cesto. Navrch naukladajte mesiačiky broskýň a každú len zľahka zatlačte dovnútra.

Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40-50 minút do zlatista. Potom poprášte práškovým cukrom a podávajte so studenou kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x