Dali by ste si čosi pod zub alebo je na ceste návšteva a chceli by ste pripraviť niečo chutné ale hlavne rýchle? Kefírové buchtičky, ktoré sú plnené lahodným mäsom sú presne to pravé! Postačí vám zopár surovín, cesto pripravíte bleskovo a hlavne nemusíte čakať na žiadne kysnutie. Na povrchu chrumkavé a vo vnútri nadýchané cesto vás prekvapí svojou neskutočnou chuťou. Ak tento recept starých mám nemáte v svojej kuchárke, rozhodne ho tam zaraďte.
Recept ako tento, by sa dal vyvážiť zlatom. Rýchla a nenáročná príprava, zopár obyčajných surovín a výsledok v podobe fantastických nadýchaných mäsových buchtičiek. Slinky sa vám budú zbiehať už pri ich príprave a z misy zmiznú takmer okamžite. Nasledujúci postup vám prezradí, ako na to.
Na cesto
1 polievková lyžica kefíru
4 polievkové lyžice hladkej múky
2 vajcia
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
2 čajové lyžičky soli
1 čajová lyžička cukru
Na plnku
0,5 kg mletého kuracieho mäsa
1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
1 čajová lyžička soli
Ako prvé je potrebné pripraviť si náplň, ktorá je v tomto prípade z kuracieho mäsa. Mäso zomelieme a pridáme k nemu soľ a čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a odložíme bokom.
Následne prejdeme k príprave cesta na buchtičky, ktoré je pripravené ozaj bleskovo. Jednoducho si v mise zmiešame kefír so sódou bikarbónou, ktorú v ňom dôkladne rozmiešame. Nastane reakcia, kedy sóda mierne vypení. Po tom, čo pena zmizne môžeme pokračovať v pridávaní ďalších surovín. Pridáme vajcia, ktoré v zmesi dobre rozšľaháme. Na záver zmes ochutíme soľou a cukrom a pridáme slnečnicový olej. Poriadne vymiešame kuchynskou metličkou alebo za pomoci mixéra.
Do takto pripravenej riedkej zmesi budeme postupne pridávať hladkú múku. Je možné, že jej množstvo sa od zadania v recepte môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti vajec alebo konzistencie kefíru. Vo všeobecnosti však platí, že múku pridávame postupne a hnetieme cesto. Správne pripravene cesto by malo stratiť svoju lepivosť, takže ak sa s ním dobre pracuje, je hotové.
Cesto si následne narežeme na požadované kúsky, ktoré následne plníme mletým mäsom. Cesto s mäsovou náplňou zalepíme tak, aby sme ho uzavreli.
Na rozpálenom slnečnicovom oleji následne vyprážame jednotlivé buchtičky, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Necháme chvíľu odležať na papierovej utierke a následne podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), takprosto.cc