Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom

Loading...
(3 / 5)

Dali by ste si čosi pod zub alebo je na ceste návšteva a chceli by ste pripraviť niečo chutné ale hlavne rýchle? Kefírové buchtičky, ktoré sú plnené lahodným mäsom sú presne to pravé! Postačí vám zopár surovín, cesto pripravíte bleskovo a hlavne nemusíte čakať na žiadne kysnutie. Na povrchu chrumkavé a vo vnútri nadýchané cesto vás prekvapí svojou neskutočnou chuťou. Ak tento recept starých mám nemáte v svojej kuchárke, rozhodne ho tam zaraďte. 

takprosto.cc

Recept ako tento, by sa dal vyvážiť zlatom. Rýchla  a nenáročná príprava, zopár obyčajných surovín a výsledok v podobe fantastických nadýchaných mäsových buchtičiek. Slinky sa vám budú zbiehať už pri ich príprave a z misy zmiznú takmer okamžite. Nasledujúci postup vám prezradí, ako na to.

Budeme potrebovať:

Na cesto

1 polievková lyžica kefíru

4 polievkové lyžice hladkej múky

2 vajcia

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

2 čajové lyžičky soli

1 čajová lyžička cukru

Na plnku

0,5 kg mletého kuracieho mäsa

1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

1 čajová lyžička soli

Postup:

Ako prvé je potrebné pripraviť si náplň, ktorá je v tomto prípade z kuracieho mäsa. Mäso zomelieme a pridáme k nemu soľ a čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a odložíme bokom.

takprosto.cc

Následne prejdeme k príprave cesta na buchtičky, ktoré je pripravené ozaj bleskovo. Jednoducho si v mise zmiešame kefír so sódou bikarbónou, ktorú v ňom dôkladne rozmiešame. Nastane reakcia, kedy sóda mierne vypení. Po tom, čo pena zmizne môžeme pokračovať v pridávaní ďalších surovín. Pridáme vajcia, ktoré v zmesi dobre rozšľaháme. Na záver zmes ochutíme soľou a cukrom a pridáme slnečnicový olej. Poriadne vymiešame kuchynskou metličkou alebo za pomoci mixéra.

takprosto.cc

Do takto pripravenej riedkej zmesi budeme postupne pridávať hladkú múku. Je možné, že jej množstvo sa od zadania v recepte môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti vajec alebo konzistencie kefíru. Vo všeobecnosti však platí, že múku pridávame postupne a hnetieme cesto. Správne pripravene cesto by malo stratiť svoju lepivosť, takže ak sa s ním dobre pracuje, je hotové.

takprosto.cc

Cesto si následne narežeme na požadované kúsky, ktoré následne plníme mletým mäsom. Cesto s mäsovou náplňou zalepíme tak, aby sme ho uzavreli.

takprosto.cc

Na rozpálenom slnečnicovom oleji následne vyprážame jednotlivé buchtičky, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Necháme chvíľu odležať na papierovej utierke a následne podávame.

takprosto.cc

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x