Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
Loading...
(3 / 5)

Dali by ste si čosi pod zub alebo je na ceste návšteva a chceli by ste pripraviť niečo chutné ale hlavne rýchle? Kefírové buchtičky, ktoré sú plnené lahodným mäsom sú presne to pravé! Postačí vám zopár surovín, cesto pripravíte bleskovo a hlavne nemusíte čakať na žiadne kysnutie. Na povrchu chrumkavé a vo vnútri nadýchané cesto vás prekvapí svojou neskutočnou chuťou. Ak tento recept starých mám nemáte v svojej kuchárke, rozhodne ho tam zaraďte. 

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Recept ako tento, by sa dal vyvážiť zlatom. Rýchla  a nenáročná príprava, zopár obyčajných surovín a výsledok v podobe fantastických nadýchaných mäsových buchtičiek. Slinky sa vám budú zbiehať už pri ich príprave a z misy zmiznú takmer okamžite. Nasledujúci postup vám prezradí, ako na to.

Budeme potrebovať:

Na cesto

1 polievková lyžica kefíru

4 polievkové lyžice hladkej múky

2 vajcia

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

2 čajové lyžičky soli

1 čajová lyžička cukru

Na plnku

0,5 kg mletého kuracieho mäsa

1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

1 čajová lyžička soli

Postup:

Ako prvé je potrebné pripraviť si náplň, ktorá je v tomto prípade z kuracieho mäsa. Mäso zomelieme a pridáme k nemu soľ a čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a odložíme bokom.

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Následne prejdeme k príprave cesta na buchtičky, ktoré je pripravené ozaj bleskovo. Jednoducho si v mise zmiešame kefír so sódou bikarbónou, ktorú v ňom dôkladne rozmiešame. Nastane reakcia, kedy sóda mierne vypení. Po tom, čo pena zmizne môžeme pokračovať v pridávaní ďalších surovín. Pridáme vajcia, ktoré v zmesi dobre rozšľaháme. Na záver zmes ochutíme soľou a cukrom a pridáme slnečnicový olej. Poriadne vymiešame kuchynskou metličkou alebo za pomoci mixéra.

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Do takto pripravenej riedkej zmesi budeme postupne pridávať hladkú múku. Je možné, že jej množstvo sa od zadania v recepte môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti vajec alebo konzistencie kefíru. Vo všeobecnosti však platí, že múku pridávame postupne a hnetieme cesto. Správne pripravene cesto by malo stratiť svoju lepivosť, takže ak sa s ním dobre pracuje, je hotové.

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Cesto si následne narežeme na požadované kúsky, ktoré následne plníme mletým mäsom. Cesto s mäsovou náplňou zalepíme tak, aby sme ho uzavreli.

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Na rozpálenom slnečnicovom oleji následne vyprážame jednotlivé buchtičky, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Necháme chvíľu odležať na papierovej utierke a následne podávame.

Rýchle kefírové pirôžky plnené mäsom
takprosto.cc

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x