Máte chuť na dobrú pizzu, kde cesto nekysne a chutí ako z pizzerie? Určite si namiesto objednávky pripravte jednu doma. Ak chcete večeru alebo obed pre celú rodinu, zdvojnásobte dávku. Na vrch už dajte všetko, čo máte radi, základ je samozrejme paradajkový pretlak, mozzarella a kvalitná šunka. Dobre však bude chutiť aj na štýl margerita. Dobrú chuť.
Na rýchlu pizzu bez kysnutia budeme potrebovať:
- 250 gramov hladkej múky
- 6 PL olivového oleja
- 1 a 1/2 dcl vody
- trochu soli
- polovica balíčka prášku do pečiva
Postup:
- V miske si najskôr zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme vodu a olej a rukami vymiesime hutné cesto. Pridáme soľ, netreba veľa a hnetieme, kým nie je cesto konzistentné. Vytvarujeme ho do kruhového tvaru, prípadne kto chce, môže vytvoriť aj obdĺžnik rovno na plech. Pri pečení používame papier na pečenie.
- Na cesto dáme paradajkový pretlak a všetko, čo máme radi. Pečieme na vysokej teplote 220-250 stupňov asi 10 minút. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Mňam!