Apríl síce prináša aj bláznivé počasie, no s jeho príchodom nadchádza aj najvyšší čas na prvú jarnú sezónu. A k tej neodmysliteľne patria grilovačky. Každý majster kuchár má vo svojom talóne základnú marinádu, ktorú je schopný vyčarovať pri akomkoľvek grile. Niekedy je však dobré dať sa inšpirovať aj kuchyňou od vedľa.
Prinášame vám rýchlu marinádu, ktorá vaše grilované mäso privedie k dokonalosti. Nefalšovaná chuť surovín hodiacich sa na oheň vám vyčarí úsmev na tvári ale ja v srdci. Na jarné grilovačky sa len tak ľahko nezabúda.
2kg bravčového mäsa
750g cibule
1 fľaša piva
čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
koriander podľa chuti
150-200ml slnečnicového oleja
V miske si zmiešajte olej, korenie, koriander a soľ.
Cibuľu nakrájajte na štvrtinky a z jednej štvrtinky vytlačte všetku šťavu. Cibuľu aj cibuľovú šťavu pridajte k oleju. Na záver pridajte pivo a počkajte, kým klesne pena.
Krkovičku, alebo inú časť bravčoviny, narežte na hrubšie diely, alebo väčšie medajlónky a jemne vyklepte.
Mäso namočte v marináde a nechajte v nej aspoň 40 minút.
Marinované mäso potom napichávajte na ihlicu a striedajte ho so štvrtinkami cibule. Takéto mäso môžete grilovať.
Mäso v tejto marináde môžete uložiť aj na tri dni a pokojne môže ostať aj pri teplote do 25 stupňov. K lahodnému obedu prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru