Ružomberský medovník

Loading...
(5 / 5)

Poznáte tento tradičný koláč? V niektorých domácnostiach sa pripravuje každý rok a my sme ho taktiež nemohli vynechať. Ružomberský medovník si tento rok určite pripravím podľa tohto receptu.

Budeme potrebovať:

600 gramov hladkej múky

250 gramov práškového cukru

100 gramov hery

4 lyžice medu

3 vajíčka

1 ČL sódy bikarbóny

škorica

hrozienka

orechy

lekvár

Postup:

V miske si vypracujeme cesto a zabalíme ho do potravinárskej fólie. V chladničke ho necháme odpočívať minimálne 3 hodiny, no môžeme ho nechať aj cez noc. Rozdelíme si ho na 3 časti a vyvaľkáme. Každé cesto potrieme kyslejším a výraznejším lekvárom a posypeme pomletými orechmi a hrozienkami. Cesto dôkladne zavinieme a potrieme vajíčkom. Pečieme asi na 180 stupňov, kým nieje cesto do zlatista.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x