Ríbezľový koláč s penou

(1 / 5)

Obľúbené ríbezle pomaly ale isto dozrievajú. Ak máte toto kyslasté ovocie radi, môžete sa inšpirovať receptom pani Márie, ktorá ho zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne. Vyzerá famózne a zaujímavým ho robí aj jemná bielková pena, ktorá je na vrchu koláča. V spojení s ríbezľami je to fantázia. Svieži koláčik, ideálny na leto.

Budeme potrebovať:

  • 6 vajec
  • 150 gramov masla
  • 250 ml mlieka
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

  • Najskôr si v miske vymiešame žĺtky, maslo a cukor. Vznikne nám krásna žltá pena, do ktorej postupne pridávame mlieko, múku a prášok do pečiva. Pomocou mixéru vymiešame klasické piškótové cesto, ktoré nalejeme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.
  • Na vyychladnuté cesto navrstvíme ríbezľový džem a ríbezle a posledná vrstva je vyšľahaný sneh so štipkou soli a cukrom. Spolu s penou ho pečieme ešte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x