Obľúbené ríbezle pomaly ale isto dozrievajú. Ak máte toto kyslasté ovocie radi, môžete sa inšpirovať receptom pani Márie, ktorá ho zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne. Vyzerá famózne a zaujímavým ho robí aj jemná bielková pena, ktorá je na vrchu koláča. V spojení s ríbezľami je to fantázia. Svieži koláčik, ideálny na leto.
Budeme potrebovať:
- 6 vajec
- 150 gramov masla
- 250 ml mlieka
- 150 gramov práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Postup:
- Najskôr si v miske vymiešame žĺtky, maslo a cukor. Vznikne nám krásna žltá pena, do ktorej postupne pridávame mlieko, múku a prášok do pečiva. Pomocou mixéru vymiešame klasické piškótové cesto, ktoré nalejeme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.
- Na vyychladnuté cesto navrstvíme ríbezľový džem a ríbezle a posledná vrstva je vyšľahaný sneh so štipkou soli a cukrom. Spolu s penou ho pečieme ešte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M.