Rezne v pivnom cestíčku

Loading...
(0 / 5)

Naje sa celá rodina! Rezne v pivnom cestíčku sú vynikajúce a ak nemáte chuť na vyprážanú klasiku, vylepšite mäsko s pomocou piva. Do tohto receptu sa hodí ideálne. K mäsu uvarte zemiaky a otvorte kyslé uhorky. Kto chce, môže si pripraviť jednoduchý miešaný šalát z uhorky, paradajky a citrónovej šťavy. Obed ako lusk!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenka Pikhartova (@lenka_pikhartova) on

Na Rezne v pivnom cestíčku budeme potrebovať:

  • kuracie rezne
  • 2 vajíčka
  • 1 dcl piva
  • 5 PL hladkej múky
  • 100 gramov nastrúhaného syra
  • soľ a korenie
  • trošku sójovej omáčky

Postup:

V miske si zmiešame vajíčka s múkou a prilejeme pivo. Dochutíme korením a soľou, sójovku a na záver pridávame nastrúhaný syr. Rezne obalíme z každej strany a vysmažíme na masti alebo na oleji. Môžete ich piecť aj v rúre, pokiaľ nechcete používať zbytočne veľa oleja. Lepšie ale chutia vysmažené. Jednotlivé rezne naukladáme na servítku a necháme dobre odkvapkať prebytočný olej. Podávame so zemiakmi alebo šalátom. Toto je jeden zo spôsobov prípravy, kedy ostane mäsko krásne šťavnaté. Dobrú chuť.

Lucia M., foto: Instagram (dureks_family)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x