Restované šampiňóny na cesnaku sú delikatesa, ktorá sa hodí ku každému mäsu. Môžete ich podávať ako prílohu, prípadne sú vynikajúce aj ako chuťovka na tanieri. Šampiňóny sú pikantné, no stále jemné a šťavnaté. Spojenie cesnaku a citrónu vytvorí jedinečnosť na tanieri, ktorú si okamžite zamilujete. Najlepšie chutia čerstvé.
300 gramov šampiňónov (najlepšie sú v celku)
2 strúčiky cesnaku
maslo
60 ml bieleho vína
soľ, korenie
1 PL citrónovej šťavy
čerstvé bylinky, napríklad koriander
Šampiňóny si očistíme, prípadne ak použijeme z konzervy, máme o robotu menej. Na panvicu so dáme maslo, pretlačíme alebo nakrájame cesnak a pridáme usušené šampiňóny. Restujeme pár minút. Následne pridáme soľ, korenie a citrónovú šťavu. Restujeme opäť asi 5 minút. Na záver to celé podlejeme bielym vínom, ktoré necháme zredukovať. Odstavíme, pridáme nakrájaný koriander a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Lucia M.