Recept na zdravú pizzu

Loading...
(0 / 5)

Ak sa snažíte žiť zdravo a poctivo cvičíte, určite ste si pri svojom jedálničku odopreli klasické domáce jedlá našich mám a jednoznačne si zakazujete pizzu. Kto ale povedal, že si ju nemôžete dopriať? Stačí vedieť, ako ju pripraviť v zdravšom šate. Ak máte vášeň pre taliansku kuchyňu, potom je tento recept ako stvorený pre vás.

Zdravší šat znamená vymeniť klasickú múku za celozrnnú, prípadne strukovinovú. Kukuricu, kečup a ťažké syry nahraďte napríklad rukolou, zeleninou, čedarom, mozzarellou, syrom feta, sušenými paradajkami, špenátom, tekvicou, bazalkou, karfiolom, olivami…kombinácií je neúrekom a výber je len na vás. Ak si doprajete šunku alebo mäso, dbajte na kvalitu.

Budeme potrebovať:

350 gramov celozrnnej múky

polovicu droždia

soľ

200 ml vody

šunku

čerstvé paradajky

sušené paradajky

rukolu

čedar

a ostatné suroviny, ktoré máte najradšej

Postup:

Najskôr si zmiešame teplú vodu s droždím a vytvoríme kvások. Ten zmiešavame s múkou a soľou a vytvoríme si hutné cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať aspoň polhodinu. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme do tvaru kruhu alebo obdĺžnika. Okraje si môžeme potrieť olivovým olejom. Na pizzu naukladáme všetky suroviny, ktoré sme si vybrali a pizzu dáme piecť na 200 stupňov. Doba pečenia sa mení podľa typu rúry, ale zvyčajne jej stačí okolo 30 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x