Recept na tiramisu

Loading...
(5 / 5)

Naše tiramisu budete jednoducho milovať. Urobiť tiramisu, ktoré je aj chutné a aj krásne vyzerá na tanieri, je niekedy umenie. Mascarpone sa môže rozpadať a nepomôžu mu ani piškóty nasiaknuté kávou. No tento recept si zamilujete. Neuveríte, na čo všetko sa dá použiť plastová fľaša.

takprosto.cc

Tento koláčik je taký dobrý a taký pekný, že rozžiari celý váš deň. Budú ho milovať návštevy, ale aj deti a čo je najlepšie, milovať ho budete aj vy sama. Na svoj výtvor budete právom hrdá. A budete mať prečo. Najslávnejší recept všetkých čias sa nemusí pripravovať len tradičným spôsobom. Ten druhý vám ukážeme práve my. Pripravte si preto dve plastové fľaše.

Budeme potrebovať:

250g mascarpone

50g práškového cukru

250ml šľahačkovej smotany

2 žĺtky

1 balíček dlhých piškót

200g konzervovaného alebo mrazeného ovocia (maliny, jahody, … )

200 ml čerstvo uvarenej a vychladnutej kávy

100g mliečnej čokolády

Postup prípravy:

Dôkladne vymiešajte mascarpone so žĺtkami a práškovým cukrom.

takprosto.cc

Vyšľahajte si 50ml šľahačkovej smotany.

takprosto.cc

Zmiešajte smotanu s mascarpone a dobre vymixujte. Krém si zatiaľ odložte nabok. Môžete si ho rozdeliť na dve rovnaké časti.

takprosto.cc

Vezmite si dve plastové fľaše, umyte ich a z oboch odrežte užšiu časť. Vznikne vám niečo ako váza, alebo vysoký pohár.

takprosto.cc

Teraz spojte dva diely oboch foriem dokopy, ako vidíte na obrázku. Vyrežte jednu časť tak, aby ste dostali niečo ako vaničku.

takprosto.cc

Keď ste to zvládli, nalejte prvú polovicu mascarpone zmesi do plastovej vaničky.

takprosto.cc

Do stredu poukladajte maliny, alebo iné bobuľovité ovocie, ktoré máte radi.

takprosto.cc

Ponorte piškóty do kávy a poukladajte na maliny.

takprosto.cc

Na to vylejte zvyšnú časť mascarpone zmesi a pekne zarovnajte. Maliny, alebo iné ovocie poukladajte po bokoch. Trochu ich zatlačte, aby boli približne zarovno s vrchol krému. Na to poukladajte po celej ploche plastovej vaničky piškóty namočené v káve.

takprosto.cc

Dezert odložte do chladničky aspoň na tri hodiny. Je dôležité, aby krém dobre stuhol a piškóty poriadne nasiakli.

Vytiahnite zachladený krém a vytiahnite ho z vaničky. Je to veľmi jednoduché. Spodný diel vaničky jednoducho vytiahnite a z vnútorného dielu vaničky krém opatrne vyberte.

takprosto.cc

Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a v zvyšnej smotane a polejte ňou dezert.

takprosto.cc

Nezabudnite dať koláč opäť naspäť do chladničky, aby čokoláda rýchlejšie zatuhla a koláč sa pod ňou nezačal topiť. Takto pripravené tiramisu môžete podávať. Ideálne je však pripraviť tiramisu deň predtým, ako ho plánujete servírovať.

takprosto.cc

Nádherné tiramisu môžete podávať s ovocím, alebo ako koláčik ku káve. Je veľmi lahodné a roztápa sa v ústach. Navyše mliečna čokoláda mu dodá sladšiu chuť, preto do krému netreba pridávať toľko cukru. Nebojte sa experimentovať! Netradičné recepty sa často stretávajú s úspechom tých, ktorí ich chutnajú.

takprosto.cc

A vaši hostia budú týmto nádherným a chutným tiramisu na sto percent očarení! Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika) takprosto.cc

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x