Receptov na prípravu zemiakovej prílohy je naozaj veľa a my sa nejdeme hádať, ktorý je ten lepší, pretože každý má iné chute. No ak chcete skúsiť niečo naozaj výnimočné, mali by ste pripraviť tento recept, ktorý si zamilujete viac, ako večerné chrumkanie slaných pochutín. Možno si tieto zemiačiky začnete pripravovať namiesto večere a nakoniec sa stanú inventárom vašej kuchyne.
400g baby zemiakov
3 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
maslo podľa chuti
rozmarín podľa chuti
Zemiaky dobre umyte od hliny a pokojne aj so šupkou ich dajte variť do osolenej vody. Kým sa varia, načistite si cesnak a pretlačte ho do roztopeného masla. Uvarené zemiaky potom sceďte a každý zemiak jemne narežte, alebo 2-3 krát popichajte vidličkou. V rúre potom pekne prasknú a budú oveľa chutnejšie. Zemiaky dajte do pekáča a polejte ich maslom s cesnakom, osoľte ich a okoreňte a nakoniec posypte nasekaným rozmarín (pokojne môže byť aj sušený). Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15-20 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)