Recept na čokoládovo-kávový krém

Loading...
(5 / 5)

Ľahké nadýchané dezerty v skle s ovocím alebo čokoládou sa tešia v posledných rokoch veľkej obľube. Môžeme ich pripraviť ako pohostenie pre návštevu, ale zasýtia aj na raňajky či desiatu. Našľahaný krém, pena, alebo ak chcete – krásne znejúce slovo z francúzštiny – „mousse“ – je nenáročný na prípravu aj množstvo ingrediencií.

Jeho krémová konzistencia a sladká chuť vás prinúti zatvoriť oči a vychutnať si ho ešte intenzívnejšie. My sme si pre vás pripravili čokoládovo-kávový variant so silným espressom z Popradskej kávy Extra špeciál. Okrem lahodnej chuti nabije naše telo energiou. Pokiaľ chceme krém podávať aj deťom, použijeme bezkofeínovú kávu.

ingrediencie na <a href='https://receptik.interez.sk/tag/kavovy-krem/' data-srcset=
kávový krém“ width=“950″ height=“597″ /> Foto: popradske.sk

Čo budeme potrebovať na prípravu?

Čokoládová pena:

  • 200 g horkej čokolády s aspoň 52 % podielom kakaa
  • 90 ml vody
  • 60 g kryštálového cukru
  • 350 ml šľahačky s 33 % tuku

Kávový krém:

Na ozdobenie:

  • lieskové orechy
  • karamel
espresso na <a href='https://receptik.interez.sk/tag/kavovy-krem/' data-srcset=
kávový krém“ width=“950″ height=“633″ /> Foto: popradske.sk

Ako pripravíme krém?

  • V hrnci krátko povaríme vodu s cukrom a vytvoríme sladký sirup.
  • Čokoládu nasekáme na drobné kúsky, zalejeme horúcim sladkým sirupom a za občasného miešania ju pomaly roztápame.  Miešame, kým nemá hladkú konzistenciu.
  • V druhej miske si medzitým vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme roztopenú čokoládu. Po krátkom šľahaní je pena krásne nadýchaná. Necháme odpočívať v chladničke.
  • Základom kávového krému je kvalitné espresso so silnou arómou. Pripravíme si ho pomocou kávovaru alebo uvaríme z Popradskej kávy Extra špeciál. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu.
  • V miske si vymiešame šľahačku, mascarpone a cukor. Na záver pridáme espresso a miešame, kým sa krém s kávou dokonale prepojí.
  • Krém a penu opatrne vrstvíme do sklenených pohárov. Ozdobíme karamelom a lieskovými orieškami. Krém môžeme podávať ihneď, ale najlepšie chutí odležaný zopár hodín v chladničke.
  • Ozdobiť a dochutiť si ho môžeme podľa vlastných zásob a fantázie. Spojenie čokolády, kávy a orieškov však nikdy nesklame. Výborne sa hodí pri posedení s priateľmi. Pokročilejší cukrári ich môžu prekvapiť aj pôsobivou Pavlovou tortou.
kávovo čokoládový krém
Foto: popradske.sk

Tento článok vznikol v spolupráci s popradske.sk

Chutil ti tento recept?

komentárov

x