Recept na chlieb do domácej pekárne

Loading...
(0 / 5)

Máte doma domácu pekárničku ale minula sa vám špeciálna múka na prípravu chlebíku? Nevadí, zvládnete to aj bez nej. Stačí v pomere zmiešať aj iné múky, ktoré máte bežne doma. Nemusí to byť chlebová, pokojne použite špaldovú, viaczrnnú alebo aj netradičnú cícerovú alebo sójovú či hrachovú.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kvasok Kvaskovanie Pecenie (@zdravepecenie) on

Na chlieb do domácej pekárne budeme potrebovať:

  • 220 gramov hladkej múky
  • 220 gramov špaldovej múky
  • 100 gramov celozrnnej múky
  • 350 ml vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1/3 z kocky droždia (alebo aj prášok do pečiva/sušené droždie)
  • slnečnicové semienka (asi 2 PL)
  • tekvicové semienka (1 PL)
  • sezam (1 PL)

Postup:

  • S domácou pekárničkou je postup veľmi jednoduchý. Všetky suroviny vložíme do nádoby, nemusíme miešať a pekárničku zapneme. Zvolíme si režim, na ktorom bežne pečieme chlieb, napríklad klasik. Ak chceme pridávať aj semienka, pekárnička nás upozorní, kedy to máme spraviť.
  • Počkáme, kým pekárnička chlebík upečie a potom ho vyberieme, no nevyberáme ho z nádoby. To spravíme až vtedy, keď chlebík trochu vychladne. Potom ho prekryjeme utierkou a už len nakrájame. Skladovať ho môžete upečení a vychladnutý aj v mrazničke. Dobrú chuť.
  • TIP: Niekto pridáva aj za lyžicu bravčovej masti. Iný zase olivový olej a sušené paradajky s bylinkami. Suroviny pridávame podľa toho, aký chceme mať výsledok.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x