Ražné medovníčky

Loading...
(0 / 5)

Medovníčky jednoznačne patria ku každým Vianociam. Nájsť však dobrý recept, ktorý by bol jednoduchý, nekomplikovaný a ešte by z neho vznikli aj chutné medovníčky, je hotové umenie. Možno však môžete vyskúšať tento, ktorý sme našli na sociálnych sieťach. Medovníčky tak budú hneď mäkké.

Na ražné medovníčky budeme potrebovať

  • 600 gramov ražnej múky
  • 500 gramov práškového cukru
  • 250 gramov vlašských orechov (pomletých)
  • 4 vajcia
  • 4 PL medu
  • 2 PL rumu
  • 1 PL perníkového korenia

Ražné medovníčky si pripravíme nasledovne

  • Cukor, vajíčka, med a rum si spolu vyšľaháme do peny.
  • Múku su preosejeme, zmiešame s ostatnými surovinami a pridáme mokrú zmes. Vymiesime na hladké cesto.
  • To necháme odležať počas noci.
  • Na druhý deň si cesto vyvaľkáme a vykrajujeme. Pečieme asi 10 minút na 180 stupňov. Nezabudneme hneď po vybratí potrieť vajíčkom, aby boli lesklé. Ozdobiť môžeme kúskom orecha.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x