Medovníčky jednoznačne patria ku každým Vianociam. Nájsť však dobrý recept, ktorý by bol jednoduchý, nekomplikovaný a ešte by z neho vznikli aj chutné medovníčky, je hotové umenie. Možno však môžete vyskúšať tento, ktorý sme našli na sociálnych sieťach. Medovníčky tak budú hneď mäkké.
Na ražné medovníčky budeme potrebovať
- 600 gramov ražnej múky
- 500 gramov práškového cukru
- 250 gramov vlašských orechov (pomletých)
- 4 vajcia
- 4 PL medu
- 2 PL rumu
- 1 PL perníkového korenia
Ražné medovníčky si pripravíme nasledovne
- Cukor, vajíčka, med a rum si spolu vyšľaháme do peny.
- Múku su preosejeme, zmiešame s ostatnými surovinami a pridáme mokrú zmes. Vymiesime na hladké cesto.
- To necháme odležať počas noci.
- Na druhý deň si cesto vyvaľkáme a vykrajujeme. Pečieme asi 10 minút na 180 stupňov. Nezabudneme hneď po vybratí potrieť vajíčkom, aby boli lesklé. Ozdobiť môžeme kúskom orecha.