Niekedy ho naše babičky robievali pravidelne, postupne sa na tento recept zabudlo. Púpava už kvitne a púpavový med si môžete vyrobiť aj doma. Dajte si však pozor na zdroj. Ideálne je ísť do prírody mimo civilizáciu a rušnú premávku. Určite nezbierajte púpavu pred domom alebo niekde na prechádzke pri dome.
Kvety púpavy si nazbierame do látkovej tašky. Citróny v bio kvalite si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kvety dáme do veľkého hrnca a pridáme aj citróny.
Zalejeme asi 1,3 litrom vody a varíme 15 minút. Tekutinu necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Ideálne je, keď sa kvety lúhujú aj 24 hodín. Tekutinu precedíme cez bavlnenú utierku a pridáme cukor.
Varíme asi hodinu a pol na miernom ohni pri občasnom miešaní. Hmota nie je úplne hustá ako med, skôr pripomína kúsky želatíny v riedkej hmote. Med nalejeme do pohárikov a strerilizujeme. Skladujeme na tmavom mieste.