Punčová roláda

Loading...
(3.7 / 5)

Máte radi punčové rezy? Potom si túto roládu zamilujete. Ku kávičke, na oslavy aj svadby. Krásne mokré cesto nasiaknuté sladkým sirupom a rumová chuť s chrumkajúcou cukrovou polevou. Postup nie je zložitý, zvládne ho aj začiatočník. Tento zákusok milujeme!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Zajícová (@janca1311) on

Na punčovú roládu budeme potrebovať:

Cesto

  • 5 vajec
  • 100 gramov cukru
  • 150 gramov hladkej múky
  • 30 ml oleja

Sirup

  • 80 gramov cukru
  • 100 ml vody
  • 3 Pl rumu (alebo punču)
  • červené potravinárske farbivo

Ostatné

  • džem
  • 100 gramov práškového cukru
  • trochu citrónovej šťavy

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Následne dáme najnižšie otáčky a pridávame olej a múku. Cesto si rozotrieme na dva plechy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť.
  • Z vody a cukru urobíme v hrnci tekutý sirup a pridáme rum a farbivo. Kto chce sýtu ružovú, pridá viac, kto chce jemnú pastelovú farbu, nemusí pridávať veľa. Dobre poslúži aj malinový sirup, ktorý je sám o sebe krásne farebný.
  • Jedno cesto potrieme bohatou vrstvou džemu a druhý priložíme na vrch. Teraz polejeme cestá ružovým sirupom, aby dobre nasiakli. Cestá dáme na papier na pečenie a stočíme ich do rolády. Dáme ich do chladničky na pár hodín, aby sa dobre uležali.
  • Následne roládu potrieme opäť džemom a polejeme cukrovou polevou. Stačí, keď si práškový cukor zmiešate s citrónovou šťavou, ako pri poleve na medovníky. Kto chce, môže aj do tejto polevy pridať červené farbivo. Opäť dáme roládu do chladničky aby dobre stuhla. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x