Pudingové rožteky máčané v čokoláde

(1 / 5)

Ak ste starí milovníci rožtekov na akýkoľvek spôsob, tieto vám vyčarujú na tvári úsmev prinajmenšom rovnako, ako tie vianočné! Pudingové rožteky sú pomerne jednoduché na prípravu, fantastické na chuť a krásne na pohľad. Zamiluje si ich každý, vrátane veľkých maškrtných chlapov!

Budete potrebovať:

220g hladkej múky

100g kryštálového cukru

120g masla

1 balíček vanilkového pudingu

2 žĺtky

2 PL mlieka

1 čokoládu na varenie a pár kvapiek oleja

práškový cukor na ozdobu

Postup prípravy:

V hlbokej miske si zmiešajte múku, kryštálový aj vanilkový cukor, zmäknuté maslo (môžete ho aj postrúhať), žĺtky, mlieko a pudingový prášok. Z tejto zmesi vymieste hladké cesto bez hrudiek. Preložte ho na pomúčenú dosku a postupujte ako pri príprave klasických vanilkových rožtekov.  Z cesta si vyformujte rolku hrubú približne 2-2,5 cm a pokrájajte ju na pásiky o šírke maximálne 1 cm. Z pásikov potom tvarujte mierne zalomené rožteky. Ukladajte ich rovno na plech vyložený papierom na pečenie  a pečte pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút. Sledujte, či sú už rožteky zlatisté. Keď sa rúra dobre rozohreje, potom sú častokrát upečené aj skôr. Po upečení nechajte rožteky mierne vychladnúť, potom ich posypte práškovým cukrom, prípadne jeden po druhom obaľujte v miske so zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.

Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli si rozpustite čokoládu s trochou oleja, aby bola akurátne hustá, no aj akurátne tekutá. Pridajte maximálne 1 PL oleja. Končeky rožtekov namáčajte do horúcej čokolády a ukladajte naspäť na vychladený plech vyložený papierom, kým nezatuhne. Ak chcete rožteky aj hnedé, pridajte do cesta kakao, prípadne kakaový puding. Prajeme dobrú chuť!

(M), chefkoch.de

Chutil ti tento recept?

komentárov

x