Pudingáče s vanilkovým krémom

Loading...
(4 / 5)

Kysnuté cesto a sladká pudingová plnka. Ak máte radi ku káve skôr pečivo a nechce sa vám pripravovať dezert s krémom alebo ovocím, pripravte si tieto chutné pudingáče. Pripravujú sa z kysnutého cesta, ktoré robievame doma pomerne často. Síce je s ním viac roboty, no výsledok určite stojí za to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Barancová (@majka_baranka) on

Na Pudingové rožky budeme potrebovať:

Cesto

  • 1 kocka droždia
  • 1 PL cukru
  • 5 dcl mlieka
  • 4 žĺtky
  • 1 PL masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kg polohrubej múky
  • 1 ČL soli

Pudingová plnka

  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 PL cukru
  • 1 liter mlieka
  • žĺtka na potretie

Postup:

  • V miske si najskôr pripravíme kvások. Zmiešame teplé mlieko, droždie a cukor a kvások necháme asi 20 minút postáť. Následne ho primiešame k ostatným surovinám na cesto a vymiesime kysnuté cesto. Necháme ho dobre vykysnúť pod utierkou.
  • Medzitým si uvaríme puding tak, aby bol poriadne hustý. Ak sa nám zdá redší, pridáme 1 lyžicu múky. Necháme ho dobre vychladnúť.
  • Kysnuté cesto vyvaľkáme a nakrájame ho na jednotlivé štvorčeky. Na jednej strane každého štvorčeka urobíme po celej šírke zárezy a do stredu dáme lyžicu pudingu. Zrolujeme a uložíme vedľa seba na plech s papierom na pečenie.
  • Necháme ich ešte vykysnúť a pred pečením potrieme žĺtkom. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a rožteky pečieme asi 20-30 minút, kým nie sú na povrchu zlatohnedé. Posypeme ich práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x