Pýtate sa prečo premlčaný? Popravde, nevieme, no domnievame sa, že preto, lebo keď ho ochutnáte, ostanete v úžase mlčať. Je taký lahodný, že stratíte slová. Plnka z bielej čokolády a mlieka dokonale ladí s tromi druhmi cesta.
Čo sa týka náročnosti tento koláč je absolútne jednoduchý. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci, preto by ste nemali váhať a pripraviť ho najbližšiu nedeľu pre vašich blízkych. Uvidíte, že slinky budú tiecť nielen im, ale aj vám.
Na makové cesto
1 vajce
1,5 dl kyslej smotany
1/3 balíčka prášku do pečiva
5 PL polohrubej múky
5 PL mletého maku
5 PL práškového cukru
Vajcia a cukor si vymiešame do peny. Pridáme smotanu a jemne premiešame lyžičkou. Nakoniec pridáme ostatné suché prísady. Pečieme na pekáči veľkosti 20×35 cm v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 10 minút.
Na orechové cesto
Všetky ingrediencie také isté ako pri makovom ceste, ibaže namiesto maku pridáme orechy.
Na kakaové cesto
Všetky ingrediencie také isté ako pri predošlých cestách, ibaže namiesto orechov, alebo maku pridáme 5 PL kakaa a 4 PL mlieka.
Na plnku
1 liter mlieka
10 PL krupice
3 balíčky vanilkového cukru
150 g kryštálového cukru
200 g margarínu
100 g bielej čokolády
Mlieko necháme priviesť do varu spolu s krupicou, cukrom, vanilkovým cukrom. Necháme ho vychladiť. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu s margarínom a pridáme do vychladeného mlieka. Dobre vymiešame, kým nám nevznikne hustý krém.